Bavorské vdolečky

Velice známé vdolečky, které zdobíme zavařeninou, tvarohem a ušlehanou šlehačkou.


3.1743x
90 min
6×

Postup přípravy

Z droždí a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, zbylé mléko trochu ohřejeme a rozmícháme v něm vejce a žloutek, mouku smícháme se solí. Rozehřejeme tuk, přidáme cukr a kvásek a dobře propracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout pod utěrkou. Potom je vyválíme na plát asi 1.5 cm silný a vykrajujeme kolečka, která necháme ještě tak 15 minut kynout. Uprostřed každého uděláme důlek a tímto důlkem dolů je vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova po obou stranách. Vdolečky potřeme zavařeninou, posypeme tvarohem a ozdobíme kopečkem šlehačky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bavorské vdolečky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.