Batátové bulky

Recept na žemličky ze sladkých brambor, které podáváme jako přílohu ke grilovaným masům a také letním studeným polévkám.


3.816x
60 min

Postup přípravy

Batáty oloupeme a nakrájíme na kousky. Z celkového množství oddělíme asi 80 g brambor, které nakrájíme na drobné kostičky a na lžíci másla opečeme tak, aby byly akorát na skus. Zbývající batáty uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vyšleháme v hladké pyré. Batátové pyré necháme vychladnout.

Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, granulovaný česnek a jemně nasekaný tymián, vychladlé pyré a kostičky opečených batátů. Ze směsi rychle a důkladně propracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme asi 12 - 14 kusů koulí - bulek. Bulky klademe na plech vyložený pečícím papírem, horní části nastřihneme do křížku, potřeme mlékem a upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Batátové bulky můžeme podávat jako chuťovku s nejrůznějšími pomazánkami, skvělá je například česneková nebo pažitková. Výborně chutnají jako příloha ke grilovaným masům a letním salátům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Batátové bulky

Zpět na recept