Bářin boršč

Absolutně nedostižné jídlo - nezalekněte se postupu ani množství ingrediencí, výsledek určitě stojí za to!


3.519x
60 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
4 stroužkyčesnek
sůl
30 gmáslo
1 lžíceocet
2 kscibule
1 ksmrkev
1 kspetržel
3 lžícerajčatový protlak
bobkový list
6 kuličekpepř
200 ghovězí maso
200 gčervená řepa
200 gsterilované zelí

podle chuti

kysaná smetana

Postup přípravy

Maso omyjeme, nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na osminy. Vše vložíme do studené vody spolu s pepřem, solí, bobkovým listem a vaříme.

Řepu, mrkev, petržel a druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky.

Do hrnce vložíme polovinu dávky másla, přidáme řepu, zalijeme trochou vývaru z masa, přidáme rajský protlak, ocet a dusíme asi 30 - 40 minut (pro zkrácení této doby je vhodné použít papiňák).

Do jiného hrnce vložíme druhou polovinu másla, na něm orestujeme nakrájenou zeleninu, podlijeme, přidáme cukr a dusíme.

Sterilované zelí propláchneme a podusíme samostatně.

Do vývaru s masem vložíme uvařenou řepu, zeleninu i zelí. Je-li to nutné, zahustíme moukou a ještě společně povaříme.

Na talířích boršč doplníme o lžičku kysané smetany a podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bářin boršč

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.