Barilla Spaghetti Bolognese

Chuťové zajímavý pokrm s kousky italské slaniny Pancetta. Recept na výborný oběd nebo večeři.


4.47x

Postup přípravy

Pancettu (můžeme nahradit slaninou) umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. Ve velkém hrnci (6 - 8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. Do hrnce přidejte pancettu, nasekané cibuli, celer, mrkev a na plátky nakrájený česnek. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení.

Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. Za stálého častého míchání maso orestujte do hněda. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1,5 hodiny.


Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) podle chuti. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30 - 35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni.


Špagety uvařte podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily.


Barilla Spaghetti Bolognese rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

user-icon

autor Barilla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barilla Spaghetti Bolognese

Zpět na recept