Pancettu (můžeme nahradit slaninou) umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. Ve velkém hrnci (6 - 8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. Do hrnce přidejte pancettu, nasekané cibuli, celer, mrkev a na plátky nakrájený česnek. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení.
Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. Za stálého častého míchání maso orestujte do hněda. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1,5 hodiny.
Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) podle chuti. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30 - 35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni.
Špagety uvařte podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily.
Barilla Spaghetti Bolognese rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte
www.barilla.cz