Spaghetti carbonara

Recept na jednoduché a rychlé, přesto vynikající a syté jídlo se špagetami.


5.010x
30 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
2 porcešpagety
200 gsmetana ke šlehání (31%)

podle chuti

sůl
pažitka
muškátový oříšek
čerstvá bazalka
mletý černý pepř

podle potřeby

šunka
olivový olej

Postup přípravy

Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na kostičky uzeninu podle vlastního výběru (například uzený bůček, anglickou slaninu nebo šunku). Pažitku a bazalku nasekáme nadrobno.

V misce smícháme smetanu s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a kapku olivového oleje s bazalkou (není potřeba) a pořádně rozkvedláme - nejlépe vidličkou.

Na kapce olivového oleje osmahneme uzeninu, dokud není křupavá. Kdo má rád cibuli, může přidat i na jemno nakrájenou cibulku, pokrmu to jen prospěje.

K uzenině přidáme špagety, promícháme a zalijeme připravenou omáčkou. Nastrouháme trochu muškátového oříšku, pořádně promícháme a mírně provaříme, dokud omáčka nezhoustne. V případě potřeby dosolíme.

Spaghetti carbonara ihned podáváme a můžeme dozdobit lístky bazalky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Spaghetti carbonara

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská