Těstoviny carbonara se slaninou

Recept na moc dobré těstoviny, které nejsou těžké na přípravu.


3.04x
20 min
1×

Postup přípravy

Dáme vařit vodu a do ní přidáme špetku soli a kapku olivového oleje. Slaninu nakrájíme na malé nudličky. Dále oddělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky můžeme nechat na výbornou proteinovou snídani nebo je zamrazit, ale k našemu receptu budou potřeba pouze žloutky. Dále nastrouháme asi půlku středně velkého parmazánu, přidáme do žloutků a vidličkou promícháme. V případě nutnosti můžeme zředit vodou, ale ne smetanou!

V této chvíli by se nám už měla vařit voda na těstoviny, vsypeme je do vroucí vody a vaříme přibližně na 9 - 10 minut, aby byly akorát - al dente. Rozehřejeme si pánev a kápneme na ni trochu olivového oleje. Až se pánev rozehřeje, přidáme nakrájenou slaninu a tepelně upravujeme tak dlouho, jak to máme rádi. Zhruba třetinu slaniny si na pánvi oddělíme stranou.

Když jsou těstoviny hotové, okamžitě je scedíme. Potom si vezmeme druhou větší pánev a rozehřejeme na malém ohni, pokud máme plynový sporák. Na pánev dáme dvě třetiny slaniny a přidáme hotové těstoviny. Počkáme, až se nám celá směs prohřeje, vlijeme rozmíchaná vejce, opepříme a dochutíme špetkou soli. Jestli chceme, můžeme přidat špetku muškátového oříšku.

Těstoviny carbonara se slaninou promícháme a zhruba po 10 vteřinách míchání stáhneme oheň na 0 a ještě promícháváme, než se udělá stejná konzistence v celém jídle. Tak a teď jsme připraveni servírovat. Naše jídlo posypeme zbylou slaninou a také zbylým parmazánem.

Těstoviny carbonara se slaninou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor hgta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny carbonara se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská