Banánová žemlovka

Ani žemlovka nemusí znamenat vždycky jen kombinaci jablek a veky. Rohlíky ale nepřekvapí zdaleka tolik jako použití banánů v náplni. Báječná kombinace!


4.816x
60 min
3×

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin.

Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu.

Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy.

Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20-30 minut péct.

Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru.

Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte.

Tip: Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku).

Chléb v hlavní roli
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánová žemlovka

Zpět na recept