Baklažánová pomazánka

Pomazánka z baklažánů připravovaná v mikrovlnné troubě.


2.997x
25 min

Postup přípravy

Baklažány oloupeme, pokrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm velké, dáme do nádoby na vaření v mikrovlnné troubě, okmínujeme, osolíme, přilijeme vodu, zamícháme, přiklopíme a při plném výkonu vaříme asi 7 až 8 minut.

Po zvukovém signálu necháme 3 minuty dojít.

Změklé kousky baklažánů vložíme do mixéru spolu s olejem, citronovou šťávou a rozmixujeme do pěny. Česnek oloupeme, prolisujeme a ochutíme jím vzniklou pomazánku.

Baklažánovou pomazánku mažeme na topinky, nebo na veku. Zdobíme zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baklažánová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.