Vaření.czReceptyBábovka s kandovaným ovocem

Bábovka s kandovaným ovocem

Výborná bábovka s kousky kandovaného ovoce. Jednoduchý recept.


5.010x
60 min

Ingredience

100 gcukr
2 ksvejce
110 gmáslo
130 mlmléko
2 lžičkyprášek do pečiva
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
250 gkandované ovoce
10 kapekcitronové aroma

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a po kapkách citronové aroma. Za stálého míchání pomalu vsypeme prosátou mouku. Jakmile je těsto dobře vyšlehané, přidáme kandované ovoce, prášek do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 40 - 45 minut. Kontrolujeme však vpichem špejle. Upečenou bábovku s kandovaným ovocem necháme na mřížce vychladnout a pak ji vyklopíme z formy. Bábovku s kandovaným ovocem posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovka s kandovaným ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena