Babiččiny zemáky

Chutný oběd. Když nepřidáme uzeninu, je vhodný i pro vegetariány. Recept na zapečené brambory s vejci, sýrem a hráškem.


4.215x
90 min

Ingredience

2 ksvejce
5 dkgmáslo
0.3 lmléko
10 dkguzenina
0.5 konzervysterilovaný hrášek
2-3 ksvejce natvrdo
10 dkguzený sýr
0.8 kgbrambory vařené ve slupce
1 lžícesádlo na vymazání

podle chuti

sůl
vegeta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme je vychladit. Oloupeme a nakrájíme. Uzeninu také nakrájíme na kousky. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a čerstvou petrželku nasekáme. Hrášek scedíme. Pekáček vymažeme sádlem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, přidáme posekaná vejce, uzeninu, sterilovaný hrášek, část strouhaného sýra a část petrželky. Poskládáme zbylé brambory, znovu osolíme, opepříme a přidáme lupínky másla. Pekáč s brambory dáme do rozehřáté trouby zapéct. V mléce si rozšleháme 2 syrová vejce, přidáme vegetu a přimícháme krájenou petrželku. Zalijeme brambory, povrch posypeme strouhaným sýrem a v troubě dopečeme dozlatova. Babiččiny brambory podáváme se zeleninovým salátem. Bez uzeniny jsou babiččiny zemáky vhodné i pro vegetariány, místo sádla použijeme máslo.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny zemáky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena