Babiččiny závitky

Hovězí závitky trochu jinak


3.0796x
60 min

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.
Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple.

Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme


Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím nebo brambory a žampiony.

Foto: www.profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny závitky

Zpět na recept