Babiččiny závitky

Hovězí závitky trochu jinak


3.0796x
60 min

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.
Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple.

Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme

Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím nebo brambory a žampiony.

Foto: www.profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena