Babiččiny řepánky

Možná tuto staročeskou sladkou chuťovku vůbec neznáte, ale až ji ochutnáte budete se ješte dlouho olizovat za ušima!


3.3221x
150 min
6×

Postup přípravy

Řepy oloupeme, uvaříme a vodu slijeme (využijeme do nádivky). Vychladlé řepy nahrubo nastrouháme.

Do mléka s cukrem dáme vařit mák a přilijeme i vodu z řepy. Ochutíme skořicí. Vaříme tak dlouho, dokud se nám nevyvaříme tekutina. Intenzivně mícháme - rádo se připaluje.

Do vychladlé nádivky zašleháme máslo a přidáme nastrouhanou řepu.

Klasickým způsobem si připravíme kynuté těsto - nejdříve kvásek, vypracovat a dát kynout.

Z těsta ukrajujeme oválky, které plníme nádivkou a pořádně kraje zmáčkneme.

Řepánky přendáme na pečící papír a pomažeme směsí másla s vajíčkem, pečeme při 200 °C dozlatova.

Tuto dobrůtku pekla už moje prapraprababička a jsem ráda, že se tento skvělý recept dochoval a mohu jej péct teď i já.
user-icon

autor Zdeni


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny řepánky

Zpět na recept