Babiččina kakaová roláda

Recept na výbornou a jednoduchou roládu se šlehačkou a kousky ovoce.


4.726x
20 min
1×

Postup přípravy

Polovinu cukru ušleháme se žloutky a druhou polovinu cukru s bílky na tuhý sníh. Do směsi se žloutky vmícháme kakao a přidáme tuhý sníh.

Ušlehanou hmotu natřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 8 minut na 180 °C.

Šlehačku ušleháme se ztužovačem a potřeme jí vychladlou roládu. Dále můžeme přidat ovoce nebo i marmeládu. Roládu stočíme i s pečícím papírem a dáme odležet.

Babiččinu kakaovou roládu nakrájíme a podáváme jako zákusek s kávou nebo čajem.
user-icon

autor ivisek39


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina kakaová roláda

Zpět na recept