Vaření.czReceptyBabiččina kakaová roláda

Babiččina kakaová roláda

Recept na výbornou a jednoduchou roládu se šlehačkou a kousky ovoce.


4.727x
20 min
1×

Postup přípravy

Polovinu cukru ušleháme se žloutky a druhou polovinu cukru s bílky na tuhý sníh. Do směsi se žloutky vmícháme kakao a přidáme tuhý sníh. Ušlehanou hmotu natřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 8 minut na 180 °C. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a potřeme jí vychladlou roládu. Dále můžeme přidat ovoce nebo i marmeládu. Roládu stočíme i s pečícím papírem a dáme odležet. Babiččinu kakaovou roládu nakrájíme a podáváme jako zákusek s kávou nebo čajem.
user-icon

autor ivisek39

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččina kakaová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena