Vaření.czReceptyBabiččin španělský ptáček

Babiččin španělský ptáček

Recept, jak ho dělávala moje babička.


4.452x
75 min
3×

Ingredience

1-2 ksvejce
1 kscibule
2 kspárek
4 plátkyhovězí zadní
1-2 kssterilované okurky
4 plátkytvrdý sýr

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
plnotučná hořčice

Postup přípravy

Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí či krenexem. Plátky poklademe sýrem, párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Nebo dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy přidáme jednu nožičku na kostečky pokrájeného párku, ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody či solamylem. Babiččiny španělské ptáčky podáváme nejlépe s vařenou rýží.
user-icon

autor Niky01

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččin španělský ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena