Babiččin španělský ptáček

Recept, jak ho dělávala moje babička.


4.452x
75 min
3×

Postup přípravy

Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí či krenexem.

Plátky poklademe sýrem, párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití.

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Nebo dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy přidáme jednu nožičku na kostečky pokrájeného párku, ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody či solamylem.

Babiččiny španělské ptáčky podáváme nejlépe s vařenou rýží.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin španělský ptáček

Zpět na recept