Babiččin králík

Králík dušený se zeleninou na víně a se šípky. Recept, ke kterému se jako příloha hodí houskový knedlík.


4.713x
90 min
3×

Ingredience

100 gslanina
sůl
100 gmáslo
1 lžíceocet
1-2 kscibule
2 dlsmetana
0.5 ksceler
0.5 kscitron
2 ksmrkev
1-2 kspetržel
1 kskrálík
2 lžícečervené víno
2 lžícesvětlá hotová jíška
1 lžícesušené šípky
1 lžícezkaramelizovaný cukr

podle potřeby

voda na podlití

příloha

houskový knedlík

Postup přípravy

Králíka očistíme, protáhneme slaninou a osolíme. Na pekáči na másle necháme zrůžovět nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu, vložíme králíka, osmahneme, podlijeme a v troubě asi hodinu dusíme. Pak polijeme červeným vínem, přidáme šípky, ocet a zahustíme jíškou. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, ochutíme kůrou a šťávou z citronu a ještě povaříme. Králíka vyndáme na mísu a naporcujeme. Šťávu procedíme, přidáme smetanu, krátce povaříme, podle chuti dosolíme, vložíme zpět porce králíka. Babiččin králík nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena