Babiččin králík

Králík dušený se zeleninou na víně a se šípky. Recept, ke kterému se jako příloha hodí houskový knedlík.


4.713x
90 min
3×

Postup přípravy

Králíka očistíme, protáhneme slaninou a osolíme.

Na pekáči na másle necháme zrůžovět nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu, vložíme králíka, osmahneme, podlijeme a v troubě asi hodinu dusíme. Pak polijeme červeným vínem, přidáme šípky, ocet a zahustíme jíškou. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, ochutíme kůrou a šťávou z citronu a ještě povaříme.

Králíka vyndáme na mísu a naporcujeme. Šťávu procedíme, přidáme smetanu, krátce povaříme, podle chuti dosolíme, vložíme zpět porce králíka.

Babiččin králík nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin králík

Zpět na recept