Asijský biftek

Recept na biftek z mletého hovězího masa.


3.47x
20 min

Ingredience

1 snítkabazalka
1 svazečekkerblík
3 ksšalotka
olivový olej
300 gmleté hovězí maso
1 lžičkasójová omáčka
hrubozrnná sůl
1 lžičkacelý barevný pepř

Postup přípravy

Čerstvé bylinky opereme, osušíme a nasekáme najemno. Šalotky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Případně je můžeme nastrouhat. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Mleté hovězí maso dáme do mísy. Důležité je mít libové a opravdu čerstvé hovězí. K masu přidáme bylinky, jednu až dvě lžíce oleje, pepř a špetku obyčejné soli podle chuti a sójovou omáčku. Hovězí na bifteky důkladně promícháme. Rozehřejeme si pánev nebo gril, vsypeme hrubozrnnou sůl a necháme ji téměř rozpustit. Zatím si z masové hmoty vytvarujeme 4 menší placky. Hovězí bifteky vložíme na rozpálenou pánev a z každé strany je velice zprudka restujeme. Asijské bifteky jsou hotové asi po minutě a ihned je podáváme na předehřáté talíře. Asijské bifteky podáváme s čerstvou zeleninou a oblíbenou omáčkou nebo jen sójovou omáčkou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Asijský biftek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena