Plněné artyčoky s hráškem a slaninou - istrijská netradiční zeleninová pochoutka. Zkuste si alespoň jednou v životě připravit tuto zeleninu, která u nás v Česku není až tak obvyklá a při vaření se používá spíš vyjímečně. Nebudete litovat, chuťově vás tento pokrm dozajista překvapí.
12 ks | artyčoky | |
400 g | hrášek | |
160 g | slanina | |
olej | ||
sůl | ||
vývar | ||
250 g | strouhanka | |
200 g | jarní cibulka | |
mletý černý pepř | ||
celerová nať |
Příprava grilovací párty krok za krokem - staňte se hostitelem roku!
Řekněme si na rovinu, když si někdo dá práci a připraví oslavu či posezení se vší parádou, je na co koukat, je co jíst a také co pít. Tipy, jak na to, se s přicházející sezónou budou hodit.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu, což zejména o prázdninách oceníme.
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která na sebe nenechá dlouho čekat.