Artyčoky s hráškem

Istrijská netradiční zeleninová pochoutka. Plněné artyčoky hráškem a slaninou.


2.91878x
35 min

Postup přípravy

Mladou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Celerovou nať omyjeme, osušíme a nasekáme. Artyčoky z vrchu vydlabeme lžičkou.

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibulkou. Když začne cibulka sklovatět, přisypeme nať, strouhanku a hrášek. Směs osolíme, opepříme a restujeme dál.

Artyčoky naplníme hráškovou nádivkou. Vložíme je do hrnce nebo pánve, podlijeme je vývarem a necháme je dusit do změknutí.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Artyčoky s hráškem

Zpět na recept