Vaření.czReceptyArtyčokový krém s pórkem

Artyčokový krém s pórkem

Výborná polévka s artyčoky nejen pro vegetariány.


5.05x
45 min

Ingredience

40 gmáslo
300 gbrambory
1 kspórek
4 ksartyčok
1 lzeleninový vývar
4 lžícesmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Na čištění artyčoků doporučuji latexové rukavice, abychom neměli černé ruce. Místo rukavic si připravíme půlku citronu, kterým si budeme ruce potírat. Připravíme si mísou zředěnou citronovou šťávou, do které budeme pokládat očištěné artyčoky, aby nám neztmavly. U artyčoků sundáme tvrdé listy, odřízneme tvrdší stonek a artyčoky rozřízneme na půlky. Lžičkou vybereme střed, zbytek artyčoku nakrájíme na 4 části. Zbytek stonku oloupeme škrabkou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do připravené nádoby s citronovou šťávou. Pórek nakrájíme na slabá kolečka, která osmahneme v hrnci na másle, chvilku smažíme a přidáme kousky z artyčoků. Zprudka orestujeme. Teplotu snížíme, přidáme brambory nakrájené na kostičky, bujon a na pomalém ohni vaříme 15 - 20 minut. Dáme si pozor, ať pokrm nepřipálíme. Artyčoky propasírujeme a pomocí kuchyňského robota se smetanou a vývarem umixujeme do hladkého krému. Artyčokový krém můžeme připravit do misek či talířů. Artyčokový krém s pórkem podáváme jako hlavní chod s opečenými krutony a sypeme petrželkou.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Artyčokový krém s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena