Anýzová srdíčka

Vánoční cukroví tentokrát s vůní anýzu.


3.0121x
45 min

Postup přípravy

Vejce za postupného přidávání moučkového cukru našleháme metlou do tuhého krému. Potom opatrně přidáme třešňovici, mletý anýz, mouku a sůl. Nejprve hnětačem a potom rukama zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet.

Na pomoučeném vále z těsta vyválíme asi 4 mm silný plát a vykrájíme z něj srdíčka. Plechy silně vymažeme tukem, posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně rozložíme. Při pokojové teplotě necháme zhruba 12 hodin zaschnout.

Po této době upečeme srdíčka při 150 °C přibližně 15 až 20 minut.

Upečená anýzová srdíčka necháme vychladnout. Pak je můžeme uskladnit nebo servírovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anýzová srdíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.