Vaření.czReceptyAngreštová marmeláda s rumem

Angreštová marmeláda s rumem

Příjemně kyselkavá chuť této marmelády vás nadchne.


4.516x
60 min
1×

Postup přípravy

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum. Marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C. Angreštovou marmeládu s rumem používáme podle libosti. Je-li angrešt už zralý, přidáme jeden Želírfix 1:1. Pro zachování vanilkového aroma je lepší použít vanilkový cukr nebo lusk.

Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet

Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?

Angrešt

Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka

Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.

Letní

user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Angreštová marmeláda s rumem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena