Opilá borůvková marmeláda

Recept na výbornou marmeládu z borůvek s trochou alkoholu.


3.73x
25 min

Postup přípravy

Zralé borůvky přebereme, jemně propláchneme a necháme na sítu dobře okapat. Okapané borůvky vsypeme do hrnce a vidličkou nebo šťouchadlem mírně rozmačkáme. Do borůvek vmícháme želírovací cukr, přidáme badyán a vydlabaný vanilkový lusk. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni a za stálého míchání asi 5 minut povaříme.

Vzniklou borůvkovou marmeládu dochutíme kyselinou citronovou a povaříme další minutu. Vyjmeme badyán a nakonec vmícháme vodku. Borůvkovou marmeládu odstavíme z plamene a rozlijeme do čistých a suchých skleniček. Skleničky dobře uzavřeme, obrátíme, postavíme na víčkou a necháme vychladnout.

Takto si připravíme 4 skleničky o 250 ml opilé borůvkové marmelády, kterou můžeme používat podle chuti - na palačinky, moučníky, cukroví apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilá borůvková marmeláda

Zpět na recept