Anglické curry

Můj kamarád z Manchesteru mě naočkoval láskou pro curry. Po všech možných experimentech jsem přišel na můj nejoblíbenější recept.


4.517x
45 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
30 gmáslo
1 ksjablko
2 snítkytymián
2 lžičkykari
500 gkuřecí prsa
1 špetkamletá skořice
2 ksvětší cibule
1 kelímekbílý jogurt
300 mlplnotučné mléko
2 špetkygaram masala
1 ksstřední mrkev

podle chuti

sůl
sójová omáčka
cukrový sirup

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Oloupeme jablko a zabalíme ho do alobalu s máslem. Necháme péct na 200 °C po dobu asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli, mrkev a česnek. Na malé kousky potom nakrájíme i kuřecí prsa. Dáme smažit cibuli a až bude nazlátlá, osolíme a jemně zakapeme sójovou omáčkou. Cibuli vyjmeme a následně na másle podusíme osolenou mrkev s česnekem doměkka. Nakrájené kuře osolíme, okořeníme směsí garam masala a zprudka asi 5 minut smažíme, dokud není kuře měkké. Pak přidáme tymián a 2 minutky podusíme. Nakonec přidáme asi třetinu osmažené cibule a máme připravené maso. Nyní můžeme dodělat omáčku. Vyjmeme upečené jablko a posypeme ho špetkou skořice. Odstraníme jadřinec a vložíme do mixéru, přidáme usmaženou cibuli, mrkev a česnek, jogurt, dvě lžičky kari. Celé rozmixujeme a zředíme mlékem. Dosolíme a podle chuti přidáme chilli, pepř nebo cukrový sirup. Na talíř pokládáme kousky masa s cibulkou a mimo vlijeme omáčku. Anglické curry podáváme ideálně s jasmínovou rýži a žlutým melounem. Na druhou stranu můžeme použít i hranolky nebo brambory s dušenou zeleninou.
user-icon

autor Filipes


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglické curry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena