Ananasové tiramisu

Skvělý italský dezert na letní dny. Tentokrát bez vajec.


4.525x
30 min

Postup přípravy

Ananas necháme odkapat a nakrájíme ho na malé kostky. Do šťávy z ananasu přidáme rum nebo limoncelo.

Mascarpone dobře a rychle promícháme s cukrem a pomalu přidáme našlehanou smetanu a ananasovou šťávu. Společně promícháme.

Připravíme si nádobku, do které budeme připravovat ananasové tiramisu.

Na dno nádobky přikládáme piškoty, které v rychlosti namáčíme v ananasové šťávě, přikryjeme mascarponem, posypeme nakrájeným ananasem. Postup opakujeme do vyčerpání surovin. Vrch ukončíme potřením mascarpone a posypáním ananasem.

Ananasové tiramisu ozdobíme dle naší fantazie a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout.

Ananasové tiramisu podáváme studené, pro děti jej připravujeme zvlášť bez alkoholu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ananasové tiramisu

Zpět na recept