Adana Kebab

Recept na asi nejlepší z tureckých kebabů, lehce upravený pro české podmínky.


3.08x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžícesůl
1 kscibule
1 lžícemletý pepř
1 lžícemuškátový květ
500 gmleté hovězí maso
1 ksčervená paprika
1 hrstpetrželová nať
1 lžícemletá sladká paprika

Postup přípravy

Do velké mísy vložíme mleté hovězí maso (V originále je používáno maso jehněčí, pokud máte možnost, použijte místo hovězího.). Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy k masu, poté přidáme prolisované stroužky česneku, na kostičky nakrájenou červenou papriku, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, muškátový květ a červenou mletou papriku.

Všechny ingredience důkladně promícháme s mletým masem. Hotovou směs opět pomeleme mlýnkem na maso. Z hotové směsi si uplácáme kuličky a ty poté opatrně napichujeme na šampury (tyče na opékání kebabu), kuličky masa namačkáme rovnoměrně po celé tyčce do tenké ploché vrstvy.

Adana Kebab grilujeme cca 3 - 4 minuty z obou stran.

Adana Kebab podáváme s grilovanou paprikou a rajčetem, nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Můžeme však podávat i s rýží, hodí se i jakákoli zeleninová obloha. Kebab lze připravit i na pánvi, ale není to úplně vhodné.
user-icon

autor Mr.Tomas


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Adana Kebab

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Turecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena