Rozinky - chcete-li hrozinky - patří snad mezi nejrozšířenější a nejznámější sušené ovoce. Rozinky jsou sušené bobule vinný hroznů.Druhy rozinek se samozřejmě liší podle druhů révy. Také záleží na způsobu sušení. Réva se suší tradičním způsobem na slunci nebo také chemicky (nepřirozeně světle zlaté rozinky).Rozinky obsahují asi 60% cukru, z toho polovinu tvoří glukóza a polovinu fruktóza. Taktéž obsahují velké množství antioxidantů a v tomto ohledu se dají porovnat se sušenými švestkami a meruňkami. Rozinky jsou neodmyslitelnou součástí především sladkých jídel, moučníků i nepečených sladkých dobrot. Najdeme je i v nákypech. Rozinky jsou skvělé jako doplněk pod maso.Více se o rozinkách dozvíte v našem článku
Rozinky Foto: Nakladatelství Slovart -
Ingredience