Losos je tažná ryba, která v během dospívání putuje k moři a v době páření cestuje zpět ke svému místu vylíhnutí. Maso lososa je krásné růžové, chutné je jedním z mála, které není příliš cítit rybinou. Maso se hodí ke všem způsobům tepelné úpravy. Také se udí. Z růžových jiker lososa vyrábějí a produkují některé firmy růžový kaviár.
Varianty slova: losos, lososa, lososovi, losose, lososem, lososi, lososů, lososům, lososy, lososové, lososech
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.