Zkuste recept na úžasný velikonoční pletenec, který se rozplývá na jazyku a krásně ozdobí sváteční stůl. Vypadá i chutná fantasticky!
Na velikonoční pletenec si připravíme: 500 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (33%), 100 g změklého másla, 3 žloutky, špetku soli, 60 g třtinového cukru (nebo klasický cukr krupice), 20 g čerstvého droždí.
Dále budeme potřebovat 1 vejce na potření, hrst mandlových lupínků na posypání. A také 1 lžíci másla a 1 lžíci medu na potření po upečení.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 175 °C.
Pletenec pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 25 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí.
Kynutý velikonoční pletenec necháme vychladnout, poté krájíme na plátky a servírujeme. Nejlépe chutná čerstvá s tenoučkými plátky studeného másla.
Ingredience na velikonoční pletenec nás vyjdou na zhruba 100 Kč, záleží na výběru surovin.
Babiččin velikonoční mazanec
(doba přípravy 2 h 40 min )
Sladký mazanec z pekárny
(doba přípravy 1 hod )
Jidáše
(doba přípravy 1 h 30 min )
(doba přípravy 90 min)
Vynikající mazanec ze špaldové mouky
Velikonoce bez mazance si neumíme představit. Chcete letos vyzkoušet zdravější variantu oblíbeného moučníku? Máme pro vás recept na mazanec ze špaldové mouky.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena