
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Připravímes i 250 g mletého (veganského) masa, olej na smažení, 1 cibuli, 1 jarní cibulku, 1 mrkev, česnek, těsto na gyoza knedlíčky (seženete v asijských obchodech), 6 lžic sojové omáčky, ½ lžičky sezamového oleje a 1 lžíci rýžového octa.

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a dáme na pánev zesklovatět.

Přidáme mleté maso, nastrouhanou mrkev a nakrájenou jarní cibulku a zamícháme.

Sundáme ze sporáku a plníme těsto.

Navlhčeným prstem přejedeme po obvodu těsta, aby poté šlo těsto slepit.

Do středu dáme zhruba lžičku připravené náplně. Těsto přiložíme k sobě a důkladně spojíme.

V pánvi zahřejeme olej a opatrně do něj naskládáme knedlíčky. Opečeme dozlatova a poté zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme zhruba 2-3 minuty.


Nyní si připravíme omáčku ke knedlíčkům. Do sojové omáčky přilijeme sezamový olej a rýžový ocet a vše spolu promícháme.

Hotové gyoza knedlíčky posypeme jarní cibulkou a podáváme s omáčkou.
Recepty, které by vám neměly ujít:
Letní závitky s tofu a arašídovou omáčkou
Veganský bibimbap s křupavým tofu
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
Japonská polévka ramen: Jak si ji připravit v domácích podmínkách?
Ramen bistra a specializovaná rychlá občerstvení na nudlovou polévku svědčí o tom, že lidé japonský pokrm milují po celém světě. Složením se může lišit, vždycky v nich ovšem nalezneme nudle, vývar a maso, zeleninu nebo tofu.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena