
Vyzkoušejte náš recept na rychlou veganskou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení. Podávat je můžete všem, každý si je může ozdobit podle svých stravovacích zvyklostí.
Veganské lívance jsou vláčné, jemné a chutí plně srovnatelné s klasickými. Bez vajec a mléka se obejdou díky rostlinným alternativám – nejčastěji se používá ovesný nebo sójový nápoj, jablečné pyré nebo rozmačkaný banán jako pojivo a trocha oleje. Těsto je jednoduché a připravíte ho během pár minut.
-> Zkuste veganské vafle krok za krokem
Na 10 veganských lívanců budeme potřebovat: 7 lžic hladké mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, 1 lžičku cukru, ½ hrnku rostlinného mléka, olej na vymazání pánve. Dále si připravíme fíky podle chuti, jogurt, marmeládu a datlový sirup.

Mezitím si pánev vymažeme olejem a až bude pánev rozpálená, nanášíme na ní lžicí těsto a tvoříme lívance.


Recepty, které by vám neměly ujít:

Veganské lívance s chia semínky a pudinkem


Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena