Vaření.czReceptyHrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny

Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny

Recept na výborné lívance, po kterých se jen zapráší.


4.312x
120 min

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
1 ksvejce
2.5 hrnkumléko
1 balíčekvanilkový cukr
3 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčeksušené droždí

podle potřeby

sádlo

podle chuti

šlehačka
zavařenina

Postup přípravy

Používáme hrnek na 250 ml. Vlažné mléko nalijeme do nádoby v pekárně a dáme tam i vejce. Přidáme mouku a k levé straně přidáme vanilkový cukr a cukr krupice nebo krystal. Do pravé strany nasypeme sušené droždí. Pokud nechceme použít sušené droždí, můžeme přidat 1/2 kostky čerstvého droždí. Pekárnu nastavíme na program kynutého těsta, přibližně na 1 hodinu a 15 - 30 minut. Po vykynutí těsta můžeme rozpálit lívanečník nebo pánev a začít péct. Pro lepší chuť je dobré na pečení sádlo, ale můžeme použít i olej. Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny můžeme potřít zavařeninou a ozdobit šlehačkou nebo jogurtem. Je spousta možností, jak si lívance ozdobit a dochutit, záleží jen na vaší chuti a fantazii.
user-icon

autor Kačaba

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena