Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

Recept na tradiční vánoční cukroví - kakaové vykrajované měsíčky s cukrovou polevou, do které pro intenzivní vůni přidáváme rum.

30962×

Recept na kakaové měsíčky s rumovou polevou

1) Příprava surovin. 

Na kakaové měsíčky budeme potřebovat 140 g polohrubé mouky, 140 g cukru moučka, 140 g másla, 4 vejce a 40 g kakaa. Na polevu si připravíme 200 g cukru moučka, 1 citron a 1/2 dl rumu. 

2) Máslo necháme změknout, nakrájíme ho na kousky a vyšleháme společně s prosátým cukrem. 

3) Poté po jednom zašleháváme vejce společně s prosátou moukou. 

4) Na závěr přisypeme kakao a šleháme. Těsto by mělo působit skoro jako pěna. 

5) Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Formu také můžeme vyložit pečícím papírem. Hutné těsto nalijeme na plech a pomocí stěrky rozprostřeme po plechu.

Kakaové těsto vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20 minut.

6) Mezitím si připravíme polevu. Cukr prosejeme a po troškách zašleháváme rum a citronovou šťávu.

Poleva musí být hustá a hladká. V případě potřeby cukru přidáme.

7) Na ještě vlažné těsto nalijeme polevu a stěrkou potřeme celý povrch. 

8) Uložíme do chladu a necháme zcela zatuhnout.

9) Z těsta vykrajujeme měsíčky (vykrajovátkem s kulatým okrajem - kolečko, sněhulák, konec hříbku apod.).

10) Kakaové měsíčky s rumovou polevou ukládáme do dózy nebo krabičky a podáváme jako lahodné cukroví.

Kakaové měsíčky a finanční náročnost

Těsto na kakaové měsíčky vychází na cca 65 Kč. Poleva nás vyjde asi na 35 Kč. Kakaové měsíčky s rumovou polevou tak připravíme za 100 Kč. 

 

user-icon

autor Michy