Tvarohová štola

Tvarohová štola je tradičním moučníkem o svátcích vánočních nebo velikonočních.


4.6187x
120 min
19×

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu. Mandle nasekáme. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky.

Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu a pomerančovou kůru.

Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu.

Moučník pečeme ve středně předehřáte troubě asi 1 hodinu.
Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Tvarohovou štolu podáváme studenou ke kávě nebo čaji.

Recept na jemnou šlehačkovou vánočku krok za krokem

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová štola

Zpět na recept