Tvarohová štola

Tvarohová štola je tradičním moučníkem o svátcích vánočních nebo velikonočních.


4.6187x
120 min
19×

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu. Mandle nasekáme. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky.

Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu a pomerančovou kůru.

Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu.

Moučník pečeme ve středně předehřáte troubě asi 1 hodinu.
Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Tvarohovou štolu podáváme studenou ke kávě nebo čaji.

Recept na jemnou šlehačkovou vánočku krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová štola

Zpět na recept