Tvarohová štola

Tvarohová štola je tradičním moučníkem o svátcích vánočních nebo velikonočních.


4.6188x
120 min
19×

Ingredience

150 gcukr
2 ksvejce
125 gmáslo
50 grozinky
100 gmandle
250 gtvaroh
2 balíčkyvanilkový cukr
500 gpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek
150 gkandovaná pomerančová kůra

podle chuti

rum
cukr moučka

na potření

rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu. Mandle nasekáme. Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky. Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál. Do středu uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Přidáme ostatní suroviny. Tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky máčené v rumu a pomerančovou kůru. Rukama vypracujeme tuhé těsto, které necháme 1/2 hodiny rozležet. Potom z něj vytvarujeme štolu. Moučník pečeme ve středně předehřáte troubě asi 1 hodinu. Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Tvarohovou štolu podáváme studenou ke kávě nebo čaji.

Recept na jemnou šlehačkovou vánočku krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová štola

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Německá
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena