Pracnější, ale moc dobré vánoční cukroví.
těsto | |
---|---|
1 ks | vejce |
100 g | máslo |
200 g | tuk |
50 g | cukr krupice |
350 g | hladká mouka |
podle potřeby | |
kokos | |
ořechy | |
na potření | |
50 g | čokoláda na vaření |
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije. Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout. Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky. Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.
Vánoční videorecept: Mandlové stromečky - nepečené cukroví, které skvěle vypadá a ještě lépe chutná!
Spařené mleté mandle, cukr, trocha medu, kakao a kokos k dozdobení. Tak málo stačí k vynikajícímu nepečenému cukroví, které se na vánočním stole bude vyjímat. Je tak jednoduché, že s jeho přípravou rádi pomohou i děti.
Když nestíháte péct: Snadné nepečené cukroví na poslední chvíli
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
autor Sway
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena