Dnes vás naučíme delikátní kořeněnou kari omáčku připravenou podle receptu z Bangladéše. Kromě kuřete můžete omáčku použít ke krevetám, jehněčímu, hovězímu nebo k zelenině.
Delikátní kořeněnou kari omáčku připravenou podle receptu z Bangladéše vás naučí šéfkuchař Bashar Shapon. Přesně tak, jak jí připravují v pražské restauraci Curry House. Na recept budete potřebovat: olej, kmín, cibuli, zázvorovou pastu, kurkumu, kari, koriandr, garam masalu, sůl, trochu másla, rajčatové pyré, čerstvé lístky kari a cibulový vývar. Kromě kuřete můžete omáčku použít ke krevetám, jehněčímu, hovězímu nebo k zelenině. Kuřecí kari není obvykle pálivé, ale podle chuti můžete přidat čerstvou chilli papričku. Na závěr přidejte šťávu z citrónu a omáčka je hotová.
Úvodní foto: Pixabay.com
Zdroj: video.aktualne.cz
Vyzkoušejte i další recepty na chutné kari
Kuřecí kari s mrkví
(doba přípravy 45 min )
Kuře s medem a kari
(doba přípravy 1 hod )
Zapečené kotletky s bramborem v kari omáčce
(doba přípravy 1 hod )
Kuřecí kari s cuketou
(doba přípravy 1 hod )
Vepřové kousky na kari
(doba přípravy 1 hod )
Minutkové kari
(doba přípravy 25 min )
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena