Recept na jednoduchou jahodovou marmeládu krok za krokem

Recept na jednoduchou jahodovou marmeládu krok za krokem

Recept na úžasnou domácí marmeládu z čerstvých jahod. Stačí jen pár surovin a 30 minut přípravy, kterou podle našeho FOTONÁVODU jistě zvládnete. Je tak dobrá, že u jedné dávky rozhodně nezůstane!

63643×

Recept na jahodovou marmeládu krok za krokem

1) Na recept si připravíme 1 kg čerstvých jahod, 250 g cukru, 2 lžičky kyseliny citronové a 6 - 7 g agarového prášku (možno nahradit Pektogelem). 

Jahodová marmeláda

2) Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. 

Jahodová marmeláda

Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu

 

3) Rozmačkané jahody přendáme do hrnce. 

Jahodová marmeláda

Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce. 

Jahodová marmeláda

4) Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr. 

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

5) Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme. 

Jahodová marmeláda

6) Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme. 

Jahodová marmeláda

7) Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod. 

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda a finanční náročnost

Za kilo jahod si započítáme 50 Kč, cukr nás přijde asi na 5 Kč, kyselina citronová s agarovým práškem na 15 Kč. Jedna dávka jahodové marmelády nás tak přijde zhruba na 70 Kč, z čehož připravíme 4 větší přesnídávkové skleničky.  
Zkuste i tyto skvělé recepty z jahod

Jahodová hrníčková bublanina
(doba přípravy 1 hod )

Jahodová marmeláda s vůní vanilky
(doba přípravy 20 min )

Jahodová polévka se sektem
(doba přípravy 30 min )

Rychlá jahodová dřeň
(doba přípravy 10 min )

Jahodová pěna
(doba přípravy 10 min )

Zpracování ovoce na marmeládu: Aby výsledek byl luxusní, dbejte na výběr plodů

Není nad domácí marmeládu! Žádná kupovaná varianta nenahradí to aroma a chuť! A přidáním koření nebo domácí pálenky dostane ještě vyšší level.

Zpracování

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena