Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
Na pastýřský koláč budeme potřebovat: 600 g mletého masa (hovězí či jehněčí), 1 velkou cibuli, 2 mrkve, 400 g rajčat v plechovce (lze použít passatu, sugo), 80 g rajčat, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, koření na mletá masa, hrst zelených bylinek (tymián, saturejka apod.), 700 g brambor, 2 lžíce másla, půl hrnku mléka, 40 g parmezánu a 5 lžic oleje.
Poté stáhneme plamen a necháme lehce probublávat cca 30 - 40 minut, takto dusíme až do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.
Uvařené brambory slijeme, vrátíme na vypnutou plotýnku, zalijeme mlékem, přidáme plátky másla, přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Rozmačkané brambory krátce prošleháme a přimícháme i nastrouhaný parmezán. Bramborovou kaši ochutnáme, případně dosolíme.
Jakmile máme navrstvenou bramborovou kaši, vložíme do trouby a pečeme dozlatova cca 20 minut.
Ingredience na pastýřský koláč nás vyjdou na zhruba 200 Kč, záleží na výběru surovin.
Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem
Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.
Masové koule na špízu
(doba přípravy 45 min )
Masové knedlíčky se sýrem v rajské omáčce
(doba přípravy 45 min )
Francouzské brambory s uzeninou
(doba přípravy 1 h 15 min )
Slaný koláč s chřestem
(doba přípravy 1 h 30 min )
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena