
Co všechno do kořenící směsi na perníky vlastně správně patří? Přesně to, co máte sami rádi. Skořice, hřebíček nebo badyán nesmí chybět!
U vánočních perníčků rozhoduje o perfektním výsledku nejen zdobení, ale také o jejich chuť. Právě ta může být pro vaše perníčky jedinečná.
Kdo používá jen kypřící prášek do perníku, přichází o hloubku vůně a chuti. Proto stojí za zvážení, zda se nevyplatí se přichystat si svoje vlastní koření do perníčků.
Recept na perníčky můžeme také zvýraznit přidáním sušeného či čerstvého nastrouhaného zázvoru a špetku mletého pepře. Jemná ostrost pepře také vytáhne sladkost medu.
U perníkového těsta, které bude dlouho zrát, a následně ještě perníčky uskladníme, bychom měli myslet na to, že se koření během odležení rozleží a chutě zesílí.
-> Pečení a zdobení vánočních perníčků: Jak na to?
Ideální je míchat směs z celého koření: kousky skořice, badyán, kuličky nového koření, celý hřebíček, semínka anýzu.
Složení směsi je dobré si zapisovat, abychom věděli, kde příště přidat či ubrat. Vytvoříme si tak svou vlastní "tajnou" surovinu, díky níž budou naše perníčky jedinečné.
Orientační poměr na domácí směs koření do perníčků:
Potom můžeme koření přesít přes jemné sítko, abychom se zbavili velkých kusů.
Recepty na perníčky, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena