Vaření.czReceptyPravé perníkové zázvorky

Pravé perníkové zázvorky

Základní perníkové těsto, jen pár surovin navíc a máme perníčky provoněné zázvorem.


4.616x
60 min

Postup přípravy

Recept vychází ze základního perníkového těsta, které bychom měli mít už týden odleželé. Odvážíme si 500 g perníkového těsta, do kterého zapracujeme žloutek, amonium a lžíci mletého zázvoru. Necháme chvíli odležet. Z perníkového těsta odkrajujeme lžičkou kousky a klademe je na pořádně vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. S tvarem perníčků si nemusíme dát moc práci, díky amoniu hezky vyběhnou a zakulatí se. Pravé perníkové zázvorky upečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170 °C. Uložíme je do krabičky a necháme až 2 týdny odležet. Měkké perníkové zázvorky můžeme ozdobit třeba bílkovou cukrovou polevou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravé perníkové zázvorky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena