Pravé perníkové zázvorky

Základní perníkové těsto, jen pár surovin navíc a máme perníčky provoněné zázvorem.


4.616x
60 min

Postup přípravy

Recept vychází ze základního perníkového těsta, které bychom měli mít už týden odleželé.

Odvážíme si 500 g perníkového těsta, do kterého zapracujeme žloutek, amonium a lžíci mletého zázvoru. Necháme chvíli odležet.

Z perníkového těsta odkrajujeme lžičkou kousky a klademe je na pořádně vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. S tvarem perníčků si nemusíme dát moc práci, díky amoniu hezky vyběhnou a zakulatí se.

Pravé perníkové zázvorky upečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170 °C. Uložíme je do krabičky a necháme až 2 týdny odležet. Měkké perníkové zázvorky můžeme ozdobit třeba bílkovou cukrovou polevou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé perníkové zázvorky

Zpět na recept