
Teplé večery jsou jako stvořené k venkovnímu posezení a grilování s přáteli. Dnes si připravíme vepřovou grilovanou krkovici v domácí marinádě krok za krokem.
Při přípravách na grilování je velmi důležité marinování. Maso naložíme minimálně tři hodiny před grilováním, avšak čím je maso déle naložené, tím lépe.
-> Jak připravit fantastický bůček či kotletu? Kosti v mase ponechte a pečte ho dlouho
-> Nejlepší recepty z krkovice: Šťavnaté klasiky, ze kterých budete mít boule za ušima
Na domácí marinádu si připravíme 150 ml oleje, 3 lžičky sojové omáčky, 1 lžíci kečupu, 2 lžíce hořčice, 150 ml piva, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku bílého mletého pepře, 3 lístky bazalky. Kromě toho budeme potřebovat větší nádobu na naložení masa.

Nejdříve dobře rozmícháme hořčici, sojovou omáčku a olej. Listy bazalky nasekáme.

Přidáme kečup, koření i sekanou bazalku. Opět vše dobře rozmícháme a nakonec přilijeme pivo.

Plátky krkovice dobře omyjeme a osušíme. Maso nenaklepáváme.

Na dno větší nádoby nalijeme polovinu marinády a krkovici do ní vložíme.

Druhou polovinu marinády nalijeme na krkovici seshora.

Nádobu dobře uzavřeme a dáme do lednice rozležet. Maso necháme naložené alespoň 3 hodiny, ideální čas je 12 hodin.

Namarinované plátky krkovice pokládáme na rozpálený gril.

Marinovanou vepřovou krkovici grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty. Tady záleží na tloušťce masa. Pokud je maso tenké, stačí 3 minuty z každé strany, pokud jsou plátky silnější, grilujeme 5 minut po obou stranách.

Marinovaná krkovice na grilu chutná výborně s čerstvým chlebem a pečeným bramborem. Můžeme k ní podávat i různé dresinky a omáčky, avšak s touto marinádou nejsou potřeba.

Recepty na gril, které se vám mohou hodit:
Grilovaná vepřová žebírka s oblohou
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena