
Zdeněk Pohlreich se v Ostrově nad Ohří vydal do bistra FlammBeef. Tam Miroslav Malina a jeho společníci nabízeli Flammkuchen a burgery a řešili kritický nedostatek hostů.
Šéf se tentokrát v rámci svých inspekcí vydal do Ostrova nad Ohří, kde sídlí restaurace FlammBeef.
Majitelé zde před rokem otevřeli bistro, kde připravují flammkuchen a domácí burgery.
Restaurace se však potýká s vážným problémem: „Nechodí nám sem lidi,“ vysvětlil Milan Malina, který vidí Pohlreicha jako zachránce z Hvězdných válek.
Situace je kritická. Podle informací majitele by sice měli dělat skvělé burgery, ale sám šéf by si v takové lokalitě restauraci nerad otevíral, protože „tady lidi spočítáš na prstech jedné ruky“.
První dojmy z týmu nebyly optimistické. Během kuřácké pauzy Pohlreich prohlásil: „Tomuhle se teď v Čechách říká práce?“.
Nabídka jídel je v podniku prezentována na tabulích, přičemž Pohlreicha překvapilo množství pokrmů. Divil se také, kdo jsou lidé sedící venku, načež se dozvěděl, že jde o jeho společníky. Ovšem dodal: „A zrovna vy působíte zodpovědně“.
-> Ano, šéfe! z gastro skanzenu v Mladé Boleslavi: Venku zuří 21. století, uvnitř je stále rok 1975
Hodnocení objednaných pokrmů bylo nemilosrdné. Pohlreich se pustil do kritiky hned od základu:
Zdeněk Pohlreich jídlo vrátil a pak přišla promluva do kuchařské duše:
„Burgry jsou hrozné, houska suchá, potřebovala by lepší péči. Pokud ji máte z pekařství, ani nechci slyšet její jméno." Šéf identifikoval problém jako líné vaření.
-> Jak připravit nejlepší domácí housky na hamburger? Náš recept vás povede krok za krokem
Majitelé se Pohlreichovi pokusili vysvětlit důvody neúspěchu a pád původního záměru.
Šéf měl jasno: „Je to hrozná škoda, bistro je hezké, jídlo neodpovídá tomu, co vidíš kolem, a za všechno může lenost,“ uzavřel.
Provozovatele i kuchaře si pozval před provozovnu a slíbil jim, že aby se věci mohly zlepšit, „bude to nejdřív pořádnej Saigon“.
Tým si sice myslel, že zátěžový test zvládne, ale pro jistotu si na pomoc raději přizvali bývalou manželku jednoho ze společníků. Pohlreich jim zařídil plnou hospodu i zahrádku.
Co šéf týmu restaurace po testu řekne?
„Jednoznačně nejste, v této sestavě, schopni vydávat a dělat víc jídel. Menu je komplikovaný. Jsi hrdina, že jsi neutekl, ale asi jsem si poopravil mínění. Nejste líní, jste pohodlní. Ke škodě podniku. Navíc tu máte možnost rozšíření. Udělejte ten byznys tak, ať je to větší zábava.“
V následujícím dni bude Pohlreich předávat své rady a učit kuchaře. Otázkou zůstává, zda má FlammBeef šanci na přežití.
Po pár týdnech se Zdeněk se štábem do restaurace FlammBeef v Ostrově nad Ohří vrátil.
Jak se mu provozovna bude líbit, co si z jeho tipů tým zapamatoval?
Zdeněk glosuje: „Posledně, když jsem odjížděl, neměl jsem dobrej pocit, zdálo se mi, že je to každému tak trochu jedno. Tak to zkontrolujeme.“
Na tabuli jsou dva burgery, Pepina se po příchodu šéfa vyděsí. I proto, že je na provozovně sama. Vysvětlí důvody.
Co si Zdeněk dá? A je něco v nabídce? Pepina nabízí, že mu donese, co mají.
„To jsem snad ani nečekal, že mi nabídnete, co tu nemáte, to je totální rozvrat, nebo co se děje?“
Mezitím Pepina volá s dalšími parťáky. Orlíkovi nejede auto, Mirek snad dorazí. Šéf to tak nechce.
„Přece nemůžete každému, kdo přijde z ulice, říci, že počkáme, na Mirka.“
Pepina ví, co Zdeněk chce, co nechce, je jí nakonec jedno, co si Zdeněk objedná.
„Ty vole, je to možný, tohleto?“ nezmůže se Zdeněk na jiný komentář.
Poté, co ochutná aspoň hamburger a nepovedený flammkuchen, komentuje:
„Maso upečené k smrti, houska suchá, flammkuchen není k nasrání, to je už úplná komedie. Tři jídla ze čtyř jsou nepoživatelná. Pepina je ale statečná, že mě neposlala někam.“
Při odjezdu si Zdeněk povzdychne.
„Tohleto nemám rád. Když se pro hospodu udělá maximum, a pak se na to někdo vyprdne. Tady je opuštěný gastronomický ostrov. Úplně vyhaslej. Třeba to ale dopadne někdy jindy. Já to totiž nevzdám nikdy.“
Jak na natáčení vzpomíná Orlík Uzdil?
„Myslím, že se nám daří normálně, jen Pepina s námi už nepracuje. Jsme jen my dva. Ale i tak to jde. Hosty máme.“
„Pořadem jsme si prošli, samozřejmě jsme si něco vzali, Zdeňkovi za jeho tipy děkujeme, ale jestli to nějak zásadně ovlivnilo naši budoucnost, to si nejsem tak jistý. Navíc si nemyslím, že by mělo smysl hlásit se do pořadu, byť za jiných okolností, znovu. Ale znovu chci zdůraznit, že celá spolupráce se Zdeňkem a týmem byla skvělá.“
Recepty, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena