Alsaský cibulový koláč

Křupavý slaný koláč s kousky cibule a slaniny. Recept na výbornou chuťovku ke sklence vína.


3.79x
45 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, droždí, nalijeme vodu a olivový olej a vypracujeme těsto. Přikryjeme těsto fólií a necháme hodinu kynout v lednici.

Mezitím si rozehřejeme pánev a orestujeme na ní nakrájenou slaninu a cibuli.
Do čerstvého sýru přidáme sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.

Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme ochuceným sýrem a posypeme směsí cibule a slaniny. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 5 minut při 220 °C.

Upečený alsaský koláč nakrájíme a podáváme ideálně se sklenicí bílého vína.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alsaský cibulový koláč

Zpět na recept