Alsaský cibulový koláč

Křupavý slaný koláč s kousky cibule a slaniny. Recept na výbornou chuťovku ke sklence vína.


3.79x
45 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, droždí, nalijeme vodu a olivový olej a vypracujeme těsto. Přikryjeme těsto fólií a necháme hodinu kynout v lednici. Mezitím si rozehřejeme pánev a orestujeme na ní nakrájenou slaninu a cibuli. Do čerstvého sýru přidáme sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku. Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme ochuceným sýrem a posypeme směsí cibule a slaniny. Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 5 minut při 220 °C. Upečený alsaský koláč nakrájíme a podáváme ideálně se sklenicí bílého vína. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


6 báječných receptů na slané koláče


Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.


6


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alsaský cibulový koláč

Zpět na recept