Když je omáčka příliš hustá, bude potřeba ji naředit. Než automaticky sáhneme po vodě, je lepší se zamyslet, co omáčka vlastně potřebuje – víc chuti, jemnosti nebo trochu šťávy navíc?
-> Jak zahustit omáčku bez mouky? Variant je víc, než jste možná mysleli

Nejjednodušší je sáhnout po vodě, a v mnoha případech takové řešení postačí. Je ale dobré vědět, že voda sice omáčku naředí, ale zároveň oslabí její chuť. Nejlepší je sahat po tekutinách, které zároveň dodají i chuť.
-> Jak se dělá sýrová omáčka a jak ji připravit pokaždé jinak

Recepty, které se mohou hodit:

Srnčí guláš s domácími kroketami

Rychlá a jednoduchá tradiční rajská omáčka jako od babičky

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena