Vepřová pečeně na smetaně

Omáčka, kde nemusíme maso nakládat do zeleniny den předem.


4.735x
30 min
8×

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji v pekáči osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel, přidáme nové koření, tymián, pepř a bobkový list. Na osmaženou zeleninu vložíme osolené maso a pokryjeme na plátky nakrájeným citronem nebo pokapeme citronovou šťávou. Podlijeme troškou vody a pečeme. Během pečení maso obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

Po upečení maso vyjmeme, vyndáme koření, zeleninu se šťávou přelijeme z pekáče do vyššího hrnce a rozmixujeme. Podle potřeby přilijeme vodu, aby bylo více omáčky. Smetanu rozmícháme s moukou a vodou a zavaříme do rozmixované zeleniny.

Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, cukrem, zjemníme kouskem másla. Maso pokrájíme a vepřovou pečeni na smetaně podáváme s houskovými knedlíky.

Ingredience si přizpůsobíme podle masa a toho, kolik omáčky chceme uvařit.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na smetaně

Zpět na recept