Vaření.czReceptyVepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně na smetaně

Omáčka, kde nemusíme maso nakládat do zeleniny den předem.


4.735x
30 min
8×

Ingredience

cukr
sůl
máslo
1-2 kscibule
tymián
0.5 kscitron
5 ksbobkový list
nové koření
200-250 mlzakysaná smetana
černý pepř
1 kgvepřové maso
100-150 gkořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)

podle potřeby

olej
polohrubá mouka

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji v pekáči osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel, přidáme nové koření, tymián, pepř a bobkový list. Na osmaženou zeleninu vložíme osolené maso a pokryjeme na plátky nakrájeným citronem nebo pokapeme citronovou šťávou. Podlijeme troškou vody a pečeme. Během pečení maso obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Po upečení maso vyjmeme, vyndáme koření, zeleninu se šťávou přelijeme z pekáče do vyššího hrnce a rozmixujeme. Podle potřeby přilijeme vodu, aby bylo více omáčky. Smetanu rozmícháme s moukou a vodou a zavaříme do rozmixované zeleniny. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, cukrem, zjemníme kouskem másla. Maso pokrájíme a vepřovou pečeni na smetaně podáváme s houskovými knedlíky. Ingredience si přizpůsobíme podle masa a toho, kolik omáčky chceme uvařit.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová pečeně na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena