Vepřové na smetaně

Vepřové maso na smetaně provoněné bylinkami má jemnou chuť.


3.411x
45 min

Postup přípravy

Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na silnější plátky a nařízneme okraje.

Plátky posypeme provensálským kořením, pepřem a pokapeme olivovým olejem. V kastrolku necháme maso uležet.

Nahřejeme hlubší pánev s nepřilnavým povrchem, vložíme porce masa a opékáme asi 5 minut z jedné strany, pak maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme péct asi 15 minut. Znovu otočíme a necháme opékat doměkka.

Po vyjmutí masa vlijeme do horké pánve mírně osolenou smetanu a necháme ji krátce prohřát.

Vepřové maso podáváme s bramborovou kaší a zeleninou. Porce masa podléváme smetanovou šťávou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na smetaně

Zpět na recept