Žampionová omáčka s česnekem

Žampiony dušené na česneku, omáčka se zakysanou smetanou.


4.838x
45 min
8×

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Český česnek oloupeme a najemno nastrouháme (lze nahradit sušeným česnekem z mlýnku).

Rozehřejeme sádlo, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme žampiony, promícháme a posypeme polovinou česneku. Za občasného míchání 3 minuty dusíme, pak posypeme solí a kmínem, promícháme a dále dusíme. Po 5 minutách přidáme druhou polovinu česneku, promícháme, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 20 minut za občasného promíchání.

Do omáčky dáme zakysanou smetanu (proto není potřeba na dochucení ocet ani citronová šťáva), promícháme a uvedeme do varu. Do kelímku po smetaně nalijeme mléko, přidáme mouku, promícháme, vzniklou kašičkou zahustíme omáčku a 10 minut provaříme. Podle chuti omáčku přisolíme či přidáme česnek (zde dávám sušený) a podle potřeby rozředíme mlékem. Dochucenou omáčku uvedeme do varu a odstavíme.

Žampionovou omáčku s česnekem jsem podávala s noky, ale můžete servírovat i s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová omáčka s česnekem

Zpět na recept