Vaření.czReceptyŽampionová omáčka s česnekem

Žampionová omáčka s česnekem

Žampiony dušené na česneku, omáčka se zakysanou smetanou.


4.838x
45 min
8×

Ingredience

150-200 mlmléko
2 lžícesádlo
150 mlvoda
750 gžampiony
1 ksvelká cibule
1-2 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
4 stroužkyčesnek

podle chuti

sůl
drcený kmín

podle potřeby

sušený šesnek

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Český česnek oloupeme a najemno nastrouháme (lze nahradit sušeným česnekem z mlýnku). Rozehřejeme sádlo, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme žampiony, promícháme a posypeme polovinou česneku. Za občasného míchání 3 minuty dusíme, pak posypeme solí a kmínem, promícháme a dále dusíme. Po 5 minutách přidáme druhou polovinu česneku, promícháme, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka, asi 20 minut za občasného promíchání. Do omáčky dáme zakysanou smetanu (proto není potřeba na dochucení ocet ani citronová šťáva), promícháme a uvedeme do varu. Do kelímku po smetaně nalijeme mléko, přidáme mouku, promícháme, vzniklou kašičkou zahustíme omáčku a 10 minut provaříme. Podle chuti omáčku přisolíme či přidáme česnek (zde dávám sušený) a podle potřeby rozředíme mlékem. Dochucenou omáčku uvedeme do varu a odstavíme. Žampionovou omáčku s česnekem jsem podávala s noky, ale můžete servírovat i s houskovým knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionová omáčka s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena