Žampionová polévka s cibulkou

Chutná a levná polévka. Vyzkoušejte tento recept.


4.19x
60 min

Postup přípravy

Očistíme žampiony, mrkev a brambor oškrábeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, brambor na malé kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle.

Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kmín a vaříme se špetkou soli 15 - 20 minut. Oloupeme cibuli, nakrájíme jí nadrobno a usmažíme na plátku másla. Jakmile jsou brambory měkké, tak přidáme lžíci jíšky připravené na sádle a polévku chvíli povaříme. Polévku dochutíme bujonem nebo solí, majoránkou a odstavíme.

Žampionovou polévku nalijeme do talíře a přidáme smaženou cibulku na másle.

Žampionová polévka s cibulkou se může podávat s pečivem i jako večeře.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová polévka s cibulkou

Zpět na recept