Vyzkoušejte recept na špikované hovězí maso dušené se zeleninou na červeném víně. Pokrm podáváme jako hlavní chod a je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
1 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
2 ks | mrkev |
0.5 l | červené víno |
2 lžíce | rajský protlak |
40 g | slanina v celku |
800 g | hovězí maso (veverka) |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
voda | |
podle chuti | |
sůl | |
0.3 lžičky | tymián |
1 ks | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
mletý černý pepř | |
6 kuliček | celý černý pepř |
Hovězí veverku rozdělíme na kousky o váze cca 200g, protneme na kousky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci na oleji opečeme mrkev a celer dozlatova. Poté přidáme cibuli a tymián, vše orestujeme a vmícháme rajský protlak. Za stálého míchání do tohoto základu vložíme maso, které opékáme ze všech stran, dokud se nezatáhne. Pak vše zalijeme červeným vínem a podle potřeby vodou tak, aby tekutina dosahovala do výše masa. Do hrnce vložíme bobkorý list, nové koření, celý černý pepř a zvolna dusíme doměkka. Měkké kousky masa vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu scedíme, zeleninu propasírujeme do omáčky, kterou podle chuti dosolíme a opepříme. Hovězí maso na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena