Hovězí veverka na víně

Vyzkoušejte recept na špikované hovězí maso dušené se zeleninou na červeném víně. Pokrm podáváme jako hlavní chod a je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.36x
75 min

Postup přípravy

Hovězí veverku rozdělíme na kousky o váze cca 200g, protneme na kousky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo.

V hrnci na oleji opečeme mrkev a celer dozlatova. Poté přidáme cibuli a tymián, vše orestujeme a vmícháme rajský protlak. Za stálého míchání do tohoto základu vložíme maso, které opékáme ze všech stran, dokud se nezatáhne. Pak vše zalijeme červeným vínem a podle potřeby vodou tak, aby tekutina dosahovala do výše masa. Do hrnce vložíme bobkorý list, nové koření, celý černý pepř a zvolna dusíme doměkka.

Měkké kousky masa vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu scedíme, zeleninu propasírujeme do omáčky, kterou podle chuti dosolíme a opepříme.

Hovězí maso na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí veverka na víně

Zpět na recept