Sterilované nakládané okurky patří mezi nejoblíbenější domácí produkty. Když okurky zav...
Nejjednodušším způsobem, jak švestky uchovat na později, je jejich zamražení. Vypeckované švestky r...
Domácí palačinky jsou univerzální, rychlé a třeskutě oblíbené. Někdy ale prostě není čas je př...
Při výběru olivového oleje v supermarketu můžeme tápat. Regály jsou plné známých globáln&iacut...
Pokud není zelí během kvašení zcela ponořené, hrozí, že zhnědne, začne plesnivět nebo dokonce hnít. N...
Švestky mrazíme nejlépe v cukrovém sirupu nebo jako protlak. Také je můžeme jednoduše přepůlit a vypeckovat,...
Borůvky propláchněte přes síto, pak je přesypte do octové vody a nechte dvě minuty louhovat v octové lázni, sceďte a na stejnou dobu je pak ponořte do...
Při nákupu čerstvého špenátu vybíráme listy beze skvrn. Takto zakoupený či čerstvě utržený špenát ze zahrádky by měl být zpracován relativně rychle a ...
Třešně sklízíme zásadně i se stopkami, aby byly trvanlivější. Po natrhání je uložíme do chladna, obvykle do nižší části ledničky. Umyjeme je až před k...
Medvědí česnek můžeme uchovat zamrazením. Stačí listy důkladně proprat ve studené vodě a osušit. Poté listy nahrubo nasekáme a dáme do uzavíratelného ...
Důležitou podmínkou pro skladování perníčků je chlad. Vyhýbáme se umístění perníčků do papírových krabic. Mnohem lepší je hrnec či jiná kovová nádoba ...
Když zelí pořádně udusíme v nádobě určené k přípravě zelí, nemělo by hrozit, že zplesniví. Chrání jej horní vrstva šťávy, které zelí při šlapání pusti...
Jahody jsou velmi křehké na trvanlivost. Nádobu, ve které budete jahody skladovat, se vyplatí vyložit papírovými utěrkami. Ty absorbují přebytečnou vl...
Upečené vánoční perníčky nikdy neskladujeme v blízkosti aromatických potravin (cibule, česnek, sušené houby apod.). Perníčky by nepříjemně nasály jiné...
Abychom neporušili chuť a vůni jablek, nikdy je neskladujeme s kořenovou zeleninou a bramborami - jablka rychle nasávají pachy z okolí a také by se za...
Sklizená rajčata patří jen do misky či košíku, nikoli do ledničky. Ideální teplota by se měla pohybovat lehce nad 10 °C. V chladném prostředí by rajč...
Pokud se objeví plíseň v uzavřené sklenici na kompotu, marmeládě, čalamádě apod., nedoporučuje se v žádném případě zavařeninu konzumovat – nekompromis...
Ovoce (jahody, třešně, višně, rybíz, angrešt, maliny, ostružiny a borůvky apod.) omyjeme, necháme okapat a na tácku v jedné vrstvě zmrazíme. Až potom ...
Když si domů přineseme jahody, je potřeba myslet na to, že se mají umýt až těsně před podáváním či tepelným zpracováním. Jahody totiž dovedou nasát sp...
Medvědí česnek je sezónní bylinkou, kterou stojí za to uchovat na delší čas. Jak na to? Ideální volbou je vyrobit z něj domácí pesto, bylinkové máslo ...
Medvědí česnek po sběru nebo po koupi potřebuje pečlivě očistit a osušit. Rostlina je to citlivá a rychle vadne. Pokud ji chceme uchovat v lednici, lí...
V létě chceme, aby nás káva osvěžila. Chladíme ji, ředíme ledem a přidáváme citrus nebo mléčnou pěnu navrch. Ale jakmile se ráno začnou objevovat první mlhy a listí šustí pod nohama, mění se i naše kávové chutě. Z ledového cold brew se stává horké latte, ze svěžího tónu limetky se pomalu přesouváme ke skořici, vanilce a dýni.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena