Bílek je nezbytný v mnoha receptech, zejména v cukrařině. Průměrná hmotnost jednoho bílku z vejce velikosti M je př...
V kuchyni je pevný sníh z bílků nezbytný pro přípravu laskonek, pusinek, dortu Pavlova, indiánků, ale tak&ea...
Abyste zjistili, zda je husa či kachna správně upečená, zapíchněte do nejtlustšího místa na prsou špe...
Dýňové pyré patří mezi základní suroviny podzimního pečení. Používá se do těst...
Ocet patří k nejčastěji používaným dochucovadlům v kuchyni. Dodává jídlům kyselost, svěžest, podtrhuje sladk...
Aby nám nádivka nevytekla z buchet, koláčů nebo šátečků, je potřeba ji zahustit. Jak? Švestková povi...
Zeleninové polévky bývají často řídké. Skvěle je doplní a zahustí rozšlehané vaj...
Když je omáčka příliš hustá, bude potřeba ji naředit. Než automaticky sáhneme po vodě, je lepší se za...
Když káva přistane na tričku, měli bychom jednat hned. Nejprve skvrnu odsajeme papírovou utěrkou od okraje ke středu. Pak látku p...
Skvrny od guláše dokážou naštvat. Patří mezi ty, ze kterých býváme bezradní, protože k...
Suchou syrovou rýži můžeme odměřovat na hrsti. 1 hrst je přibližně 45 g. 1 hrnek (250 ml) rýže je pak zrhuba180 g, tedy 4 hrsti. Je ptř...
Klasickou jíšku připravujeme vždy ze stejného množství tuku a hladké, případně polohrubé mouky. Hod&i...
Letní rajčata ze zahrádky si zaslouží víc než jen nakrájet do rajčatového salátu. Když jich má...
Někdy se zkrátka stane, že kynuté těsto, které děláte pořád stejně, ne a ne vyběhnout. Nevěšte hlavu a spusť...
Nejjednodušším způsobem, jak švestky uchovat na později, je jejich zamražení. Vypeckované švestky r...
Sterilované nakládané okurky patří mezi nejoblíbenější domácí produkty. Když okurky zav...
Třešňová i višňová sezona je krátká, ale intenzivní. Na ovocné knedlíky, koláče ...
Ovocné knedlíky si můžou vychutnat i vegani, jejich příprava se totiž bez větších obtíží obejde bez ž...
Objevte, jak správně připravit kuskus krok za krokem. Jaké jsou druhy kuskusu, je potřeba kuskus vařit nebo stačí zalít ho...
Když je náplň do buchet a koláčů příliš řídká, těžko se s nimi pracuje. Špatně se balí do těst...
Domácí palačinky jsou univerzální, rychlé a třeskutě oblíbené. Někdy ale prostě není čas je př...
Kapra můžeme celkem snadno zbavit kostí i pachuti. Když víme, jak na to. V našem videonávodu se dovíte, kudy vést správné řezy a co udělat proto, aby kapří maso nechutnalo jak bláto z rybníka.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena