Zvěřinová paštika

Dobrota pro ty, které mají kamarády myslivce.


3.094x
0

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

Ve vyšší pánvi s poklicí nebo v hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso, které krátce ale zprudka opečeme. Pak vše podlijeme a dusíme téměř doměkka.

Mezitím si paštikovou formu vymažeme vrstvou sádla nebo vyložíme plátky slaniny. Pokud nemáme paštikovou formu, můžeme použít formu na hřbet nebo biskupský chlebíček, ale připravíme si k tomu kus alobalu.

Podušené maso necháme trochu vychladit a aspoň dvakrát najemno umeleme. Pokud chceme mít paštiku obzvláště jemnou, můžeme maso prolisovat. Umleté maso smícháme s vejci, smetanou, kořením a podle chuti osolíme. Nakonec do směsi vmícháme solamyl a důkladně promícháme.

Připravenou směs rozložíme do připravené paštikové formy. Formu uzavřeme. Případně uzavřeme alobalem.

Formu vložíme do vodní lázně a jen táhnutím - velmi pozvolným vařením při teplotě do 85 °C - vařeníme asi 2 hodiny.

Paštiku necháme ve formě vychladnout. Pokud je již plně studená, můžeme ji vyklopit.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinová paštika

Zpět na recept